Fisk- och skaldjurssoppa

5
1
Fisk- och skaldjurssoppa

Vad passar hösten bättre till än en krämig fisk- och skaldjurssoppa? Med en fisksoppbas smaksatt med hummer och vitt vin, behövs det bara tillsättas räkor, samt krispig salladslök för att få en smakrik soppa. Servera sedan tillsammans med en varm vitlöksbaguette.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser

2 portioner
1
förp vitlöksbaguette (à 300 g)
400 g
soppbas med hummer och vitt vin
1 dl
mellangrädde
580 g
räkor i lake
1/2
påse salladslök (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och soppbasen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Anna

2019-10-21

La till fisk i fisksoppan och smakade av med citron, blev gott.

Näringsvärde per portion

Energi 3495 KJ / 838 kCal
Fett 37 g
Salt 7 g
Kolhydrater 76 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept