UNDER 30 MIN | Medel

Fisk- och skaldjurssoppa

Vad passar hösten bättre till än en krämig fisk- och skaldjurssoppa? Med en fisksoppbas smaksatt med hummer och vitt vin, behövs det bara tillsättas räkor, samt krispig salladslök för att få en smakrik soppa. Servera sedan tillsammans med en varm vitlöksbaguette.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Baka baguetten enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp fisksoppebasen med grädden i en kastrull.
  4. Låt räkorna rinna av i en sil. Ansa och strimla salladslöken.
  5. Vänd ned räkor och salladslök i soppan och och låt det bli varmt (koka inte, då blir räkorna sega).
  6. Servera soppan med baguetten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och soppbasen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 förp vitlöksbaguette (à 300 g)
  • 400 g soppbas med hummer och vitt vin
  • 1 dl mellangrädde
  • 580 g räkor i lake
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 3495 kJ / 838 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept