Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fisk- och skaldjurssoppa

En härlig soppa på fisk och skaldjur som också passar bra att servera vid festliga tillfällen. Smaken av musslor, lax, gös, böngroddar, kinakål, morötter och lök får det att frodas i munnen! Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka hjärt-/blåmusslorna i lättsaltat vatten. När de öppnar sig är de klara. Ta ut musslorna ur skalen.
  2. Koka upp buljongen. Skala och skiva moroten. Låt den sjuda i två minuter. Skala och skiva löken. Strimla kålen. Lägg samtliga grönsaker i buljongen.
  3. Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och lägg fiskbitarna och pilgrimsmusslorna i soppan. Låt sjuda i några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Lägg i musslorna och servera soppan.

För alla

Läs ingredienserna på fonden, i övrigt är fisk- och skaldjurssoppa fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 st hjärt- eller blåmusslor
  • 1 1/2 l fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 1 morot
  • 2 gula lökar
  • 200 g kinakål
  • 200 g böngroddar
  • 250 g laxfilé
  • 250 g gösfilé
  • 8 pilgrimsmusslor
Lägg till i inköpslistan