Enkel fisk- och skaldjurssoppa

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Enkel fisk- och skaldjurssoppa

Vad passar hösten bättre till än en snabb fisk- och skaldjurssoppa? Med en fisksoppbas smaksatt med hummer och vitt vin, behövs det bara tillsättas räkor, samt krispig salladslök för att få en smakrik soppa. Servera sedan tillsammans med en varm vitlöksbaguette.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Enkel fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser

2 portioner
1   förp vitlöksbaguette (à 300 g)
400 g  soppbas med hummer och vitt vin
1 dl  mellangrädde
580 g  räkor i lake
1/2   påse salladslök (à 125 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet och soppbasen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

La till fisk i fisksoppan och smakade av med citron, blev gott.

Anna

2019-10-21

Näringsvärde per portion

Energi3495 KJ / 838 kCal
Fett37 g
Salt7 g
Kolhydrater76 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Skummig majssoppa med limemarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Naturell hummer
Betyg 3.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelpotatis och jordärtskockssoppa med skaldjurssallad
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melontsatsiki med skaldjur
Betyg 3.6 av 5.
59 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad hummer
Betyg 1.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga