En helt suverän fisk- och skaldjursgryta som du kommer älska! Grytan blir härligt krämig med grädde och den underbara saffranssmaken passar perfekt till de salta kräftorna. Servera din varma gryta med len aioli och knapriga krutonger.
Ett recept från:
Buffé
nr 6,
2002
Kontrollera noga innehållet i buljongen, aiolin och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: vyt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helena
2021-10-05Saknar energiberäkningen? Jätteroligt att få såna underbara recept men jättebra med kcal mängd för oss som vill hålla lite koll 😉
Katrin
2021-07-04En enkel och snabb variant som brukar gå hem oss både barn och vuxna är att göra den utan blåmusslor, med lite mindre fisk (endast lax) samt lite mer potatis. Den går alltid hem hos både barn och vuxna. Brukar ha räkor istället för kräftstjärtar. Räkorna har jag i en skål brevid så att det funkar för de som ej gillar räkor också. Brukar servera vitlöksbröd gjorda med vitlök, persilja och smör till.
Sara
2020-11-16Väldigt konstig bild - det är räkor på den men det saknas i receptet... O likaså krutongerna, det där är en brödskiva :D
Redaktionen ICAse
2020-11-17Hej Sara! Tack för din kommentar. Vi har nu justerat i receptet. Lycka till med fiskgrytan. Hälsningar Ulrika