Fisk och skaldjursgryta

149
6
Fisk och skaldjursgryta

En helt suverän fisk- och skaldjursgryta som du kommer älska! Grytan blir härligt krämig med grädde och den underbara saffranssmaken passar perfekt till de salta kräftorna. Servera din varma gryta med len aioli och knapriga krutonger.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Fisk och skaldjursgryta

Ingredienser

4 portioner
1 l fiskbuljong
2 dl torrt vin
15 - 20 blåmusslor
5 dl grädde
1 msk tomatpuré
1 g saffran
lite smör
1 morot
1 liten purjolök
5 - 6 potatisar
600 g fisk i bitar (t ex lax, kolja)
200 g räkor eller kräftstjärtar

Till servering

krutonger eller bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, aiolin och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: vyt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Helena

2021-10-05

Saknar energiberäkningen? Jätteroligt att få såna underbara recept men jättebra med kcal mängd för oss som vill hålla lite koll 😉

Katrin

2021-07-04

En enkel och snabb variant som brukar gå hem oss både barn och vuxna är att göra den utan blåmusslor, med lite mindre fisk (endast lax) samt lite mer potatis. Den går alltid hem hos både barn och vuxna. Brukar ha räkor istället för kräftstjärtar. Räkorna har jag i en skål brevid så att det funkar för de som ej gillar räkor också. Brukar servera vitlöksbröd gjorda med vitlök, persilja och smör till.

Sara

2020-11-16

Väldigt konstig bild - det är räkor på den men det saknas i receptet... O likaså krutongerna, det där är en brödskiva :D

Redaktionen ICAse

2020-11-17

Hej Sara! Tack för din kommentar. Vi har nu justerat i receptet. Lycka till med fiskgrytan. Hälsningar Ulrika