Fisk och skaldjursgryta

142
4
Fisk och skaldjursgryta

En helt suverän fisk- och skaldjursgryta som du kommer älska! Grytan blir härligt krämig med grädde och den underbara saffranssmaken passar perfekt till de salta kräftorna. Servera din varma gryta med len aioli och knapriga krutonger.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Fisk och skaldjursgryta

Ingredienser

4 portioner
1 l
fiskbuljong
2 dl
torrt vin
15 - 20
blåmusslor
5 dl
grädde
1 msk
tomatpuré
1 g
saffran
-
lite smör
1
morot
1
liten purjolök
5 - 6
potatisar
600 g
fisk i bitar (t ex lax, kolja)
200 g
räkor eller kräftstjärtar

Till servering

krutonger eller bröd
aioli

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, aiolin och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfria krutonger eller glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: vyt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri aioli eller smaksätt äggfri majonnäs med vitlök.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

142

Kommentarer

Sara

11/16/2020

Väldigt konstig bild - det är räkor på den men det saknas i receptet... O likaså krutongerna, det där är en brödskiva :D

Redaktionen ICAse

11/17/2020

Hej Sara! Tack för din kommentar. Vi har nu justerat i receptet. Lycka till med fiskgrytan. Hälsningar Ulrika

Maria

8/5/2018

Jag använde spadet efter att vi hade ätit kräftor istället för fiskbuljong, samt hade i 3 vitlöksklyftor i grytan istället för att ha aioli och krutonger. Det blev fantastiskt gott!😍

Gunnel

10/28/2017

Kan inte kalla den krämig! Nästa gång hälften av fiskbuljongen. Annars OK. GE

Testa liknande recept