Fish cake | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fish cake

Vill du ha en fiskrätt med en asiatisk touch så testa fish cakes med smak av kokosmjölk, chilifrukt, limejuice och fisksås. Exotiskt och fullt av smaker!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ris, vatten och kokosmjölk i en kastrull . Tillsätt hälften av vitlöksklyftorna, pressade, socker, salt och peppar. Rör om och låt koka upp.
  2. Sjud på svag värme tills riset är klart. Rör om då och då, annars bränns det.
  3. Mixa fisken till en färs i matberedare. Blanda med det kokta riset. Pressa i resterande vitlöksklyftor. Tillsätt chili, limejuice och fisksås/salt.
  4. Sätt ugnen på 150°C. Fördela färsen på 8 ark aluminiumfolie. Gör små paket och lägg dem på en ugnsplåt.
  5. Tillaga 15-20 minuter i ugnen tills fiskfärsen är klar. Öppna paketen och skeda lite kokosmjölk över före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fiskfilé (sej, gös, hälleflundra eller lax)
  • 1 1/2 dl rundkornigt ris
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk + lite till servering
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 tsk färsk finhackad chilifrukt
  • 4 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • aluminiumfolie
Lägg till i inköpslistan