Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fish and chips

Fish and chips är en krispig och fantastiskt god engelsk favoriträtt med salta smaker av friterad potatis och sprödbakad torsk. Servera fisken och potatisen i brunt papper tillsammans med en klick majonnäs, en citronklyfta och gurkstavar.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär den i 5 mm tjocka stavar. Lägg dem i en bunke med kallt vatten så att stärkelse försvinner.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och förväll potatisstavarna 1-2 minuter beroende på tjocklek och potatissort. De får inte bli mosiga. Lägg dem i ett durkslag och spola över kallt vatten. Torka potatisen.
  3. Hetta upp hälften av oljan, gärna i en teflon- eller titanpanna och frityrstek potatisen i 2 minuter, eller tills de är gyllene till färgen och mjuka inuti. Ta upp och låt droppa av på hushållspapper en kort stund.
  4. Stek i fisken i stekpanna eller i ugn enligt förpackningens anvisningar.
  5. Lägg upp pommes stripes och fisk i en strut av brunt papper, ev med tidningspapper utanpå. Salta och peppra efter smak. Lägg ev på en klick majonnäs, en citronklyfta och lite gurkstavar och ät genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 medelstora potatisar av fast sort, gärna bintje
  • 2 dl rapsolja
  • 600 g sprödbakad torsk , sej eller hoki
  • 2 tsk salt gärna havssalt
  • 2 krm nymald vitpeppar
  • 3 msk majonnäs
  • 1 citron
  • 8 små saltgurkor i stavar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info