Finsk korvgryta

Värmande korvsoppa med mjuka rotfrukter, hela familjens favorit! Lagerblad och kryddpepparkorn ger klassiska smaker till soppan. En mumsig senapsyoghurt är det perfekta tillbehöret till korvsoppan!

Ingredienser
4 portioner
4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 350 g)
200 g kålrot
3 morötter (à ca 100 g)
1 liten purjolök (à ca 200 g)
400 g falukorv eller kycklingstekkorv
15 dl vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
15 kryddpepparkorn
salt
2 msk fryst hackad persilja
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat maj 2023
Klimatanpassa
Minska mängden korv och lägg till mer grönsaker eller bönor i grytan, detta minskar klimatpåverkan av maträtten med en tredjedel.
Gör så här
Tips
Blanda matyoghurt med dijonsenap och servera till soppan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 407 kCal
Fett24 g
Salt6 g
Kolhydrater30 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den är jättegod och snabb att laga
Sten inge
2023-12-06Hur gott som helst 🤩 Använde en fin falukorv från Björks charkuteri i Färila 👍🏼👍🏼
Daniel
2023-11-14Uselt ICA. Finsk korvsoppa ska va med finsk korv och inget annat. Gör er en tjänst och kalla det för korvsoppa utifrån ert recept.
Daniel
2023-10-29