Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Finsk kålrotslåda

En finsk klassiker med makalös smak finner du i denna kålrotslåda. Mixa ihop kokta, mjuka kålrotsbitar med bland annat risdryck och ingefära före allt läggs i en stor form. Klicka på lite margarin på toppen och grädda lådan tills den fått fin färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen 225°C.
  2. Skär kålrötterna i små bitar och koka dem mjuka i vatten.
  3. Häll av kokvattnet och lägg bitarna i en bunke tillsammans med risdryck, margarin, salt, ingefära och vitpeppar.
  4. Mixa slätt med stavmixer.
  5. Häll allt i smorda portionsformar alt i en stor form.
  6. Klicka över lite margarin.
  7. Grädda portionsformarna i mitten av ugnen 10-15 minuter tills kålrotslådan fått fin färg. Stor form gräddas ca 20 minuter.

För alla

Fri från mjölk, ägg, soja, gluten och vete.

Recept och bild framtaget av barndietisten Sara Ask.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg kålrot
  • 1 1/2 dl risdryck
  • 4 msk mjölk- och sojafritt margarin + lite att klicka över
  • 3 msk salt
  • 2 krm ingefära (pulver)
  • 1 nypa vitpeppar
Till formarna/formen
  • mjölk- och sojafritt margarin
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?