Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fikonmarmelad

Förgyll din ostbricka genom att tillaga den här sagolika fikonmarmeladen. Du kokar fikon med rött vin, råsocker och lagerblad och blandar i knapriga valnötter. Underbart gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bort det hårda fästet på fikonen. Strimla fikonen fint. Lägg alla ingredienser, utom valnötterna, i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt koka i ca 20 minuter under lock. Rör om då och då. Marmeladen ska bli simmig i konsistensen.
  2. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Häll upp på väl rengjord burk. Späd med lite vatten om marmeladen känns för fast när den svalnat.
  3. Till servering: Servera gärna med pecorino skuren i stavar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt osten mot mjölkfritt alternativ.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 250 g torkade fikon
  • 4 1/2 dl rött vin
  • 1 dl råsocker
  • 2 lagerblad
  • 1 påse valnötter (à 60 g)
Till servering
  • pecorinoost
Lägg till i inköpslistan