Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fikonmarmelad

Fikonmarmelad är otroligt gott och en höjdare till mögelostar, så varför inte koka din egen fikonmarmelad? Allt du behöver för att skapa din egna utsöka marmelad är torkade fikon, rödvin, muscovadoråsocker, kanelstänger och lagerblad.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg fikonen i vatten ca 1 timme.
  2. Ta upp fikonen, skär bort skaften och hacka dem. Lägg fikonhacket i en kastrull och tillsätt vatten, rödvin, socker och kryddor.
  3. Låt sjuda utan lock 20-25 minuter. Känns marmeladen för tjock, tillsätt mer vatten under koktiden.

För alla

Fri från gluten, ägg och mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g torkade fikon
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl rödvin
  • 1/2 dl muscovadoråsocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1210 kJ / 290 kCal
Fett: 1 g
Läs mer om näringsvärden