Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

22
5
Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

Paj är perfekt både till vardag som till fest och går att variera i det oändliga. Här har vi en riktigt god variant med en krämig fyllning av fetaost, yoghurt, spenat och körsbärstomater i ett knaprigt skal. Smaklig måltid!

Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

Ingredienser

6-8

Pajdeg

3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 1/2 msk vatten

Fyllning

4 ägg
1 dl mjölk
2 dl turkisk yoghurt
1 msk torkad oregano
salt
peppar
100 g körsbärstomater
150 g färsk babyspenat (+ ev extra till dekoration)
200 g fetaost

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, matyoghurt och fetaost.

Näringsvärdet är beräknat utan spenat till dekoration.

Recept och bild i samarbete med Salakis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anna

2020-12-21

Inget bra recept. På tok för mycket spenatblad och då minskade jag ändå något till 130 gram. Spenatbladen gjorde alltihop vattnigt och pajen fick stå längre i ugnen. Kanske borde spenatbladen förstekas.

Caroline

2020-12-12

Kan degen vila i kylen över natten?

Victoria

2020-06-17

Mitten eller nedre delen av ugnen?

Näringsvärde per portion

Energi 1933 KJ / 463 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 26 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden