Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

14
5
Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

Paj är perfekt både till vardag som till fest och går att variera i det oändliga. Här har vi en riktigt god variant med en krämig fyllning av fetaost, yoghurt, spenat och körsbärstomater i ett knaprigt skal. Smaklig måltid!

Skriv ut
Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

Ingredienser

6-8

Pajdeg

3 dl
vetemjöl
1 krm
salt
125 g
smör
2 1/2 msk
vatten

Fyllning

4
ägg
1 dl
mjölk
2 dl
turkisk yoghurt
1 msk
torkad oregano
-
salt
-
peppar
100 g
körsbärstomater
150 g
färsk babyspenat (+ ev extra till dekoration)
200 g
fetaost

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, matyoghurt och fetaost.

Näringsvärdet är beräknat utan spenat till dekoration.

Recept och bild i samarbete med Salakis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anna

2020-12-21

Inget bra recept. På tok för mycket spenatblad och då minskade jag ändå något till 130 gram. Spenatbladen gjorde alltihop vattnigt och pajen fick stå längre i ugnen. Kanske borde spenatbladen förstekas.

Caroline

2020-12-12

Kan degen vila i kylen över natten?

Victoria

2020-06-17

Mitten eller nedre delen av ugnen?

Näringsvärde per portion

Energi 1933 KJ / 463 kCal
Fett 33 g
Salt 2 g
Kolhydrater 26 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept