Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Fetaostpaj med yoghurt, spenat och oregano

Paj är perfekt både till vardag som till fest och går att variera i det oändliga. Här har vi en riktigt god variant med en krämig fyllning av fetaost, yoghurt, spenat och körsbärstomater i ett knaprigt skal. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Pajdeg: Mixa alla ingredienser i en matberedare till en fin deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
  3. Kavla ut degen i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
  4. Sänk ugnen till 175°C.
  5. Fyllning: Blanda ägg, mjölk och yoghurt med oregano, salt och peppar.
  6. Halvera tomaterna. Rör försiktigt i spenat, smulad fetaost och tomater i äggblandningen. Häll blandningen i pajformen och grädda i ca 40 minuter eller tills pajen fått en fin och gyllenbrun färg och inte längre är lös.
  7. Dekorera ev med lite fint skuren spenat. Servera!

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk, matyoghurt och fetaost.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier.

Ingredienser

Portioner: 6-8
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör
  • 2 1/2 msk vatten
Fyllning
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • peppar
  • 100 g körsbärstomater
  • 150 g färsk babyspenat (+ ev extra till dekoration)
  • 200 g fetaost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer