Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fetagratinerade lammkotletter

Detta recept på lamm passar lika bra till festen som till vardags och uppskattas för sin smakrikedom. Lammkotletterna som du låter gratinera under ett täcke av fetaost och yoghurt blir härligt saftiga och med potatis till lammet är middagen komplett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar och lägg kotletterna på ett ugnssäkert fat.
  3. Fetablandning: Skala och finhacka löken. Mixa fetaosten med matyoghurten med mixerstav eller i en liten matberedare. Rör i lök och timjan. Smaka av med salt och peppar. Klicka blandningen på kotletterna.
  4. Gratinera mitt i ugnen ca 5-10 min.
  5. Servera kotletterna med klyftpotatis och tomathalvor som fått steka med kotletterna i ugnen.

Tips

Blanda gärna resten av matyoghurten med riven gurka och vitlök och servera med bröd och oliver medan kotletterna gratineras.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 dubbla lammkotletter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
Fetablandning
  • 1 liten rödlök
  • 150 g fetaost
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
Till servering
  • klyftpotatis
  • tomater
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?