Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Festbröd med parmesan

Festligt och gott matbröd med ingredienser som mjölk, jäst, vetemjöl special och smakrik parmesanost. Festbröd med parmesan tillagas relativt enkelt och ser ljuvliga ut med lite sesamfrön på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 1 bröd.

  1. Smält margarinet i en kastrull på svag värme, slå i mjölken och låt blandningen bli ljummen. Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smula jästen i degbunken och rör ut den med degvätskan. Arbeta in övriga ingredienser och sist vetemjöl till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Rulla ut en längd, 5-6 cm tjock och skär den i 12-14 bitar. Ställ dem tätt med snittytan upp i formen. Jäs i ca 20 minuter.
  4. Pensla brödet med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 30 minuter. Låt det svalna på galler.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 100 g margarin
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 dl grynblandning
  • 8 dl vetemjöl (special)
Till pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer