Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fattoush - syrlig sallad med rostat pitabröd

Fattoush, en syrlig sallad som du serverar med rostade pitabröd, knaprigt och fräscht. Salladen består bland annat av gurka, tomat, rädisor och olika lökar medan syrligheten kommer från den citronbaserade dressingen med sumak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär gurka och tomater i tärningar. Skär rädisorna i skivor eller skär till »blommor« (se bilden).
  3. Skala, halvera och skär schalottenlöken tunt. Skär salladslöken i strimlor. Blanda tomater, gurka, löksorterna och rädisor. Skär salladen grovt.
  4. Blanda sallad, mynta och kyndel med resten av grönsakerna.
  5. Rosta pitabröden på ett galler i övre delen av ugnen ca 5 minuter. Bryt det rostade pitabrödet i bitar och blanda hälften med grönsakerna.
  6. Dressing: Blanda olivolja, pressad vitlök, citronjuice och sumak. Ringla över salladen och blanda runt.
  7. Garnera med resten av brödbitarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd används.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gurkor
  • 3 tomater
  • 5 rädisor
  • 2 schalottenlökar
  • 3 salladslökar
  • 1 romansallad
  • 1 dl plockade myntablad
  • 1/2 dl repad kyndel, oregano eller timjan
  • 2 pitabröd
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 tsk sumak sumak (eller rivet citronskal)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1238 kJ / 296 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept