Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsspett

Färsspett med svindlande smaker av spiskummin, lagerblad, kardemumma och kanel gillas av alla åldrar! Kan både stekas och grillas. Servera gärna färsspetten med tzatziki.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

 

  1. Skala och riv löken på grova sidan av rivjärnet ner i en bunke. Riv därefter i potatisen likadant. Blanda i färsen och tomatpurén.
  2. Stöt lagerblad, spiskummin, svartpeppar och kardemumma i en mortel. Tillsätt den mortlade kryddblandningen samt kanel och salt till färsblandningen. Blanda väl.
  3. Forma avlånga "korvar" av färsen. Trä upp färskorvarna på blötlagda träspett. Stek i stekpanna eller grilla i ca 3 minuter per sida. Servera gärna med tzatziki.

För alla

Färsspetten är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Tzatzikin kan göras laktosfri med laktosfri matyoghurt och mjölkproteinfri med Sour Supreme (innehåller soja).

 

Tips

Stek eller grilla färskorvarna i förväg. Trä dem sedan på spett och värm på grillen. Praktiskt om man är många som ska äta.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 gula lökar
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 800 g lammfärs (eller nötfärs)
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm svartpepparkorn
  • 1 krm kardemummakärnor
  • 1 krm malen kanel
  • 2 tsk salt
  • 10 trägrillspett
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 793 kJ / 190 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden