Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färskpotatissallad med ruccola

Färskpotatis hör till sommarens alla läckerheter. Testa att laga till en fräsch och krispig sallad av färskpotatisar, ruccola, rödlök, valnötskärnor och soltorkade tomater. Servera salladen tillsammans med grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen. Skala och skär löken i små klyftor.
  2. Skaka ihop vinäger, olja, senap och kryddor till en dressing.
  3. Skär den varma potatisen i bitar och varva den med löken i en skål. Häll över dressingen. Blanda försiktigt.
  4. Skär tomaterna i bitar. Dela valnötterna i halvor. Blanda ner detta och ruccolan med potatisen.
  5. Hyvla över parmesanost och garnera med oregano.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 2 msk ljus vinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 8 soltorkade tomater
  • 10 valnötskärnor
  • 1 kruka ruccolablad
  • parmesanost
  • oregano
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?