Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar med rostad potatis och pumpa

Pannbiffar av nötfärs serveras tillsammans med ugsnrostad potatis och pumpa. Pumpan ger sötma till den här höstiga rätten. Dessutom en röra av gräddfil och senap som passar utmärkt till. Vill du kan den hellre smaksättas med pepparrot eller hackade örter.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala potatis och pumpa och skär i stora bitar. Blanda det på en plåt med olja, salt och peppar. Sätt in i övre delen av ugnen 20–25 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  3. Färs: Blanda färsen med salt, peppar, majsstärkelse och vatten. Forma till stora biffar, 1 per portion.
  4. Bryn biffarna i matfettet i en stekpanna tills de fått fin färg. Stek dem klara mitt i ugnen ca 5 minuter.
  5. Blanda gräddfil och senap, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda potatis och pumpa med spenat.
  7. Servera biffarna med de grönsakerna och senapsdipp.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • ca 400 g butternutpumpa
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt till färsen
  • 1 krm peppar till färsen
  • 1 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2061 kJ / 494 kCal