Färsbiffar med rostad potatis och pumpa
Härligt köttiga och stabila parisarebiffar, som tillsammans med ingredienser som rostad potatis och smarrig pumpa, bildar en underbart välsmakande och mättande middag. Dessutom en röra av gräddfil och senap som passar utmärkt till, smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g fast potatis
1/2 butternutpumpa (1/2 motsvarar ca 600 g)
1 msk olja
salt och peppar
1/2 kruka timjan
ca 420 g nötfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 1/2 msk majsstärkelse
1 dl vatten
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl gräddfil
2 msk senap
1/2 påse rucola (à 65 g)
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2059 KJ / 493 kCal
Fett20.9 g
Kolhydrater41.6 g
Protein30.9 g
Kommentarer