Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiffar i tomat med pressad potatis

En rätt på färsbiffar i tomat med pressad potatis som blir extra saftig då biffarna innehåller riven morot, samt att de får puttra i en smakrik sås med hetta från sambal oelek. Potatisen pressas fluffigt och är ett av tillbehören tillsammans med knapriga haricots verts. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och riv moroten på fina sidan av rivjärnet.
  3. Blanda morötter och färs med salt, peppar, paprikapulver, potatismjöl och vatten. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port).
  4. Bryn biffarna i matfett i en stekpanna. Häll tomaterna runt biffarna i pannan. Låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med sambal oelek och salt.
  5. Bönor: Koka haricots verts mjuka i saltat vatten.
  6. Pressa potatisen och servera den och haricots verts till biffarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1 morot
  • ca 500 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 tsk sambal oelek
Bönor
  • salt
  • 150 g haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2035 kJ / 489 kCal