Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färsbiff med morotstzatziki och cousous

Färsbiffar av nötfärs kryddade med färsk oregano serveras med saftig couscous med oliver i. Vi älskar tzatziki och hoppas att ni kommer uppskatta denna variant på den underbara röran, med morot istället för gurka.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Morotstzatziki: Skala och riv morötterna grovt. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner morötterna.
  2. Färsbiffar: Hacka oreganon. Blanda hälften av oreganon med färs, senap, vatten och kryddor till en jämn och smidig smet. Forma till små biffar. Stek biffarna ca 3 minuter på varje sida i matfettet i en stor stekpanna.
  3. Couscous: Koka couscous enligt anvisningen på förpackningen med en buljongtärning i vattnet.
  4. Låt oliverna rinna av och hacka dem grovt. Skala gurkan och skär den i tärningar.
  5. Blanda couscous med resten av oreganon, oliverna och gurkan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera färsbiffarna med couscous och morotstzatziki.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous eller byt ut den mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Morotstzatziki
  • 2 morötter
  • 2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Färsbiffar
  • 1 kruka oregano
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk senap, gärna dijonsenap
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 msk smör eller margarin
Couscous
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 1 dl gröna oliver med pimiento (1 dl motsvarar 140 g)
  • 1 gurka
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2685 kJ / 643 kCal