Färs- och svamppanna | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färs- och svamppanna

Färs- och svamppanna är ett lättlagat, smakfullt och kryddigt recept som passar lika bra till lunch som till middag. Röran serveras med ris och hyvlade, saftiga morötter i vinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar.
  3. Fräs svampen i hälften av oljan tills vätskan kokat in. Lägg upp på ett fat.
  4. Stek färsen i resten av oljan. Krydda med soja, balsamvinäger, salt och peppar. Vänd ner svampen och rör ner crème fraiche, mjölk och örtkryddan. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Hacka persiljan.
  6. Skala och hyvla morötterna. Blanda med vinägern och krydda med salt och peppar. Vänd ner persiljan.
  7. Servera färs- och svamppannan med riset och morötterna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour supreme (innehåller soja) och byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris (eller annat gryn)
  • 250 g champinjoner
  • 2 tsk olja
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk örtkrydda (provencale)
  • 10 g persilja
  • 2 morötter
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2308 kJ / 552 kCal