Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Falukorvsgryta

Med smaksatt tomatkross och hackade grönsaker blir falukorven till en smakrik och billig gryta som går riktigt snabbt att få till. Servera med pasta eller ris och en stor sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär falukorven i grova strimlor. Bryn dem i olja tills de får lite färg i en stor gryta.
  2. Tillsätt lök, paprika och zucchini och fräs ytterligare några minuter.
  3. Rör ner tomatpuré och låt fräsa ihop 1 minut. Häll på krossade tomater och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Till servering: Servera med pasta, ris eller gryn och gärna en sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g falukorv
  • 2 msk rapsolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tärnad paprika
  • 1 liten tärnad zucchini
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • pasta, ris eller gryn
  • sallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2851 kJ / 682 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer