Falukorvsgryta

38
3
Falukorvsgryta

Med smaksatt tomatkross och hackade grönsaker blir falukorven till en smakrik och billig gryta som går riktigt snabbt att få till. Servera med pasta eller ris och en stor sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Falukorvsgryta

Ingredienser

4 portioner
500 g
falukorv
2 msk
rapsolja
1
finhackad gul lök
1
tärnad paprika
1
liten tärnad zucchini
2 msk
tomatpuré
1
förpackning krossade tomater med basilika (à 500 g)
2 dl
vatten
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar

Till servering

pasta, ris eller gryn
sallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpliga tillbehör serveras till.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Nina

2017-10-22

Jag har lagat denna rätt ett par gånger, gott och lättlagat

Redaktionen

2017-09-04

Hej Sören! Det kan man säkert, men vi kommer inte på ngt bra just nu. Enklast är väl att utesluta tomatpurén helt. Hälsningar Michelle

Sören

2017-09-03

Hej jag undrar om man kan byta ut tomatpur'e mot nå annat i så fall vad ? Mvh Sören

Näringsvärde per portion

Energi 2851 KJ / 682 kCal
Fett 36 g
Salt 3.42 g
Kolhydrater 63 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept