ÖVER 60 MIN | Medel

Ett-två-tre-lag

En god lag som du kan använda till sill. Blanda ingredienser som ättiksprit, strösocker, morot, silverlök, purjolök, lagerblad, kanelstång, vitpepparkorn och nejlikor - och ett, två, tre så är lagen färdig!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ättiksprit, strösocker och vatten i en kastrull.
  2. Skala och skiva ner moroten, silverlöken och purjolöken.
  3. Lägg i kanelstång, lagerblad, vitpepparkornen, nejlikorna samt kryddpepparkornen. Koka upp.
  4. Låt svalna och sila av före användning.
  5. Använd lagen t ex till Svartvinbärssill eller Vanilj- och limesill.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 1 morot
  • 1 silverlök
  • 1 purjolök (endast den vita delen)
  • 1 kanelstång
  • 3 lagerblad
  • 8 - 10 vitpepparkorn
  • 8 - 9 nejlikor
  • 8 - 9 kryddpepparkorn