Erikas fisksås

Betyg 4.1 av 5.
97 personer har röstat
8
Erikas fisksås

Efter att du har provat Erikas fisksås kommer du inte vilja äta annat till din fisk. Såsen är sagolikt krämig och med dill och en citronklyfta till är den exemplarisk till laxfilén.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2005

Erikas fisksås

Ingredienser

6 portioner
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 dl  lätt crème fraiche
2   fiskbuljongtärningar
1   pkt fryst dill (à 35g)
citronklyfta

För alla

Fri från gluten och ägg men kontrollera innehållet i buljongtärningarna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri grädde och crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
97 personer har röstat

Kommentarer

Gott

Birgitta

2023-03-14

Jättegod till stekta Rödingsfilér med Rosépeppar och Grönpeppar som krossas i mortel. Sås för två personer: 1 dl grädde, 1 dl Créme fraiche , 1 fiskbuljong och fryst dill. Kristina Liss

Kristina frida

2022-11-24

Enkel supergod sås till lax!! Kommer garanteras göras igen!

Sara

2020-09-13

Testa liknande recept

Saltbakad lax med citronsås - laktosfri
Betyg 3.9 av 5.
154 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Frasiga kycklingbiffar med svampsås
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Dillvåfflor med salt topping
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppeltoddy
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall senapssås
Betyg 2.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Crabpasta med sparris
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga