Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Erikas fisksås

Efter att du har provat Erikas fisksås kommer du inte vilja äta annat till din fisk. Såsen är sagolikt krämig och med dill och en citronklyfta till är den exemplarisk till laxfilén.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka grädde, crème fraiche, och fiskbuljongtärning under omrörning.
  2. Tillsätt dill, vispa tills det löser sig. Servera till lax eller någon annan populär fisk, gärna med citronklyfta.

För alla

Fri från gluten och ägg men kontrollera innehållet i buljongtärningarna.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad gräddersättning. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri grädde och crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 pkt fryst dill (à 35g)
  • citronklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?