Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Enkel kycklingburgare med grönsaksyoghurt

Kycklingburgare blir härligt saftiga efter en vända på grillen. Skiva filéerna och marinera lätt med smör, rapsolja, salt och ett sting av paprikapulver. Väl grillat och klart – toppa med krispig sallad och fräsch grönsaksyoghurt med smak av gul tomat och schalottenlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken, skär den och tomaterna i tunna skivor.
  2. Rör ihop smör & rapsolja med paprikapulver och salt. Pensla kycklingfiléerna med blandningen.
  3. Grilla kycklingen på direkt värme, 2-3 minuter på varje sida. Grilla bröden på båda sidor.
  4. Servera kycklingfiléerna mellan bröden med grönsaksyoghurt, tomater, lök och sallad.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 2 msk smör & rapsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 400 g tunnskivad kycklingbröstfilé
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 dl matyoghurt (gärna grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlök)
  • 1 kruka sallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1557 kJ / 372 kCal