Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Vad passar hösten bättre till än en snabb fisk- och skaldjurssoppa? Med en fisksoppbas smaksatt med hummer och vitt vin, behövs det bara tillsättas räkor, samt krispig salladslök för att få en smakrik soppa. Servera sedan tillsammans med en varm vitlöksbaguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020
Ingredienser
2 portioner
1 förp vitlöksbaguette (à 300 g)
400 g soppbas med hummer eller Skärgårdssoppa
1 dl mellangrädde
580 g räkor i lake
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3495 KJ / 838 kCal
Fett37 g
Salt7 g
Kolhydrater76 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde Skärgårdssoppa Kelda® 5 dl.
Julia
2024-11-19Väldigt god! Adderade även lite saffran - blev kanon!
Julia
2024-11-19Vad menas med "soppbas"? Var finns det att köpa eller hur gr man den själv?
Margit
2024-09-14