Enkel fisk- och skaldjurssoppa

Vad passar hösten bättre till än en snabb fisk- och skaldjurssoppa? Med en fisksoppbas smaksatt med hummer och vitt vin, behövs det bara tillsättas räkor, samt krispig salladslök för att få en smakrik soppa. Servera sedan tillsammans med en varm vitlöksbaguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2020

Ingredienser
2 portioner
1 förp vitlöksbaguette (à 300 g)
400 g soppbas med hummer och vitt vin
1 dl mellangrädde
580 g räkor i lake
1/2 påse salladslök (à 125 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet och soppbasen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3495 KJ / 838 kCal
Fett37 g
Salt7 g
Kolhydrater76 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
La till fisk i fisksoppan och smakade av med citron, blev gott.
Anna
2019-10-21