UNDER 15 MIN | Enkel

Enkel chokladmousse

En snabb och enkel chokladmousse i portionsglas fixar du på nolltid med bara tre ingredienser: hasselnötskräm, smält choklad och vispgrädde. Toppa moussen med hackade nötter för krisp!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält chokladen. Blanda hasselnötskrämen med chokladen.
  2. Vispa grädden och rör ner, lite i taget.
  3. Topping: Fördela i glas och toppa gärna med hackade nötter.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktsofria produkter av nötkräm, choklad och grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g choklad (70%)
  • 2 msk hasselnötskräm
  • 2 dl vispgrädde
Topping
  • hackade nötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1493 kJ / 355 kCal