Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Enkel cheesecake i glas med Oreo, vit choklad och hallon

Oreo, vit choklad och färskost gifter sig fint i denna enkla men naggande goda cheesecake som inte lämnar någon besviken. Servera i fina glas och toppa med hallon och festen är räddad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa färskosten slät med vattnet.
  2. Smält chokladen i 30 sekunders intervaller i micron eller över ett vattenbad. Låt svalna något.
  3. Vänd ner den smälta chokladen i färskosten under omrörning. Vispa några minuter tills smeten har en luftig och krämig konsistens. Låt stå kallt tills den ska användas.
  4. Lägg kakorna i en plastpåse och krossa dem med en kavel. Lägg lite av krosset i botten av portionsglas och toppa med färskostkrämen och ev några hallon. Upprepa ett par gånger för flera lager. Dekorera med krossade Oreos och hallon.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och vit choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost och vit choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Recept och bild i samarbete med Oreo.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 200 g färskost (av philadelphiatyp)
  • 2 msk vatten
  • 100 g vit choklad
  • 1 förp oreokakor (à 154 g)
  • 125 g färska hallon