Enchiladas

19
5
Enchiladas

Här kommer en favorit som går hem hos stora som små! Enchiladas gjorda på blandfärs tillagas i ugn ihop med pastasåsen, tomatpurén och riven ost. Bönsalladen som görs på söta plommontomater och svarta bönor blir ett utmärkt tillbehör!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2019

Enchiladas

Ingredienser

4 portioner

Enchiladas

1
rödlök
ca 500 g
blandfärs
1 msk
olja
1
påse enchilada kryddmix
3 msk
tomatpuré
1 dl
vatten
-
salt
-
peppar
8
tortillabröd (medium)
390 g
pastasås med vitlök
1 1/2 dl
riven ost

Bönsallad

380 g
svarta bönor
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kryddmixen.
Innehåller gluten. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Smaka av bönsalladen med lite Tabasco eller sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Helen

1/16/2021

Vi gjorde den med veggofärs och hemmagjord pastasås. Underbart gott med bönsallad och gräddfil

Mikael

1/8/2021

Jättegott!

Johanna

7/23/2020

Lagom starkt för 7- och 10-åring. Jättegott tyckte även de vuxna med lite extra tabasco.

Redaktionen ICAse

7/27/2020

Hej Johanna! Vad roligt att höra att det passar många åldrar. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3359 KJ / 803 kCal
Fett 35 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 73 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept