Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Elins citronpaj

Den här citronpajen är riktigt god och frisk. Citronsmaken får du av rivet citronskal och färskpressad citronjuice och den blir mycket trivsam. Pajdegen rör du snabbt ihop.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajdeg: Blanda smör, mjöl och florsocker i matberedare.
  3. Tryck ut degen i en smord pajform med löstagbar botten. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
  4. Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen.
  5. Häll smeten över det heta pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker.

För alla

Pajen innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt smöret med mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajdeg
  • 125 g kallt smör
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1/2 dl florsocker
Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 msk rivet citronskal
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1810 kJ / 430 kCal
Fett: 19 g
Läs mer om näringsvärden