Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Kycklingfärs och den asiatiska kryddvärlden är riktigt bra smak-kompisar. Dumplings är kul matpyssel för hela familjen eller kompisgänget, gör många när ni ändå är igång – de är försvinnande goda!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med ingredienserna och gör en provsmakning genom att koka eller steka färsen och smaka av.
  2. Lägg ut won ton plattorna på bänken och klicka ut lite av färsen på varje och pensla med vatten runt om och vik ihop. Stek i olja i en panna som du kan ha ett lock på ca 2 min. Tillsätt ca 3 dl vatten (för 4 port) och sätt på locket. Låt vattnet koka bort så att stekningen går igång igen.
  3. Till servering: Servera direkt, gärna med hoisinsås.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.

Recept och bild från Kronfågel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm riven färsk ingefära
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 röd chili
  • salt
Till servering
  • hoisinsås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1820 kJ / 435 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept