Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

18
0 Klimatsmart
Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Kycklingfärs och den asiatiska kryddvärlden är riktigt bra smak-kompisar. Dumplings är kul matpyssel för hela familjen eller kompisgänget, gör många när ni ändå är igång – de är försvinnande goda!

Skriv ut
Dumplings med kyckling, ingefära och sesamdipp

Ingredienser

4 portioner
400 g
kycklingfärs
1
paket won ton-plattor (skins) eller Goyza (finns frysta i asiatiska butiker) alt gör din egen dumplingdeg
1
ägg
2
vitlöksklyftor
3 cm
riven färsk ingefära
1 msk
finhackad koriander
1
röd chili
-
salt

Till servering

hoisinsås

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller gluten och ägg.
Recept och bild från Kronfågel.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1820 KJ / 435 kCal
Fett 3.9 g
Salt 2.36 g
Kolhydrater 62.3 g
Protein 34.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept