Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Dukkah

Dukkah är en egyptisk krydd- och nötmix som passar till det mesta och som du enkelt gör själv. Strö din hemgjorda dukkah över sallader, mackor, grillade grönsaker eller ris. Ett annat hett tips är att dippa ett gott bröd först i sesamolja, sedan dukkah.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda skalade hasselnötter, sötmandel och oskalade sesamfrön på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter på 175°C.
  2. Rosta hela korianderfrön och malen spiskummin ca 3 minuter i en stekpanna. Låt allt svalna.
  3. Mixa sedan alla ingredienser fint i en matberedare. Krydda med salt och svartpeppar. Förvara torrt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 dl
  • 2 dl skalade hasselnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl oskalade sesamfrön
  • 2 msk hela korianderfrön
  • 3/4 msk malen spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan