Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Duchessetoppar

Duchessetoppar, spritsade toppar av potatismos som du gratinerar i ugnen för yta och färg. Tillsätter du ägg i potatismoset håller duchessetopparna bättre form och med smör får du den ljuvliga smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Passera potatisen genom en potatispress. Tillsätt äggulor, smör, salt och vitpeppar. Blanda väl.
  4. Klicka eller spritsa ut moset på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera 5–10 minuter i övre delen av ugnen, tills moset fått färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis (ej mandelpotatis)
  • 2 äggulor
  • 50 g smör
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1347 kJ / 321 kCal