Dubbelmarinerad fläskfilé

57
24
Dubbelmarinerad fläskfilé

Marinera, tillaga och lägg sedan fläskfilén i ytterligare en marinad med vitlök, lime, rom och mörkt muscovadosocker. Karibiska smaker som gör sig utmärkt på festbuffén.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Dubbelmarinerad fläskfilé

Ingredienser

10 portioner
ca 1 1/2 kg
fläskfilé
-
rapsolja
-
salt
-
peppar
-
limeklyftor
-
färska örter

Marinad 1

4/5 dl
vit balsamvinäger
3 msk
mörkt muscovadosocker
1 tsk
paprikapulver (gärna rökt)
1 tsk
chilipeppar ancho style
4/5 dl
tomatpuré
1/2 dl
vatten

Marinad 2

3
vitlöksklyftor
4 msk
mörkt muscovadosocker
1 dl
rom (kan uteslutas)
2 msk
vit balsamvinäger
1 msk
finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl
färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime)
1 1/2 tsk
salt
2 1/2 dl
rapsolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Fläskfilén kan tillagas fram till punkt 6 upp till 1 månad i förväg. Skär upp i skivor. Slå in i plastfolie och frys in i tättslutande plastpåsar. Tina helst i kylen, det tar ca 4 timmar. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Marita

2020-09-02

Hej, behöver 3-dubbla receptet. Går det bra eller ska man minska på limesaften, spanska pepparns eller ngt annat?

Redaktionen ICAse

2020-09-04

Hej Marita! För att vara på säkra sidan rekommenderar vi att göra tre satser, eftersom vi inte har provlagat detta i så stor mängd. Lycka till och hoppas rätten blir uppskattad. Hälsningar Ulrika

Tiina

2020-01-26

Passar det med potatisgratäng till? Och vilka grönsaker och sås rekommenderas till?

Redaktionen ICAse

2020-01-27

Hej Tiina! Ja, potatisgratäng är jättegott till (sök på recept ID 721833), en fräsch och enkel grönsallad (recept ID 720391) eller medelhavsgrönsaker i ugn (recept ID 726368). Jag skulle tipsa om rödvinssås till (recept ID 719766). Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Erik

2019-07-02

Hej! Det står Färska Örter, vilka och när tillsätts dem? Hur mycket framträder romen? Det kommer även några yngre tonåringar på festen...

Redaktionen ICAse

2019-07-03

Hej Erik! Färska örterna är till dekorering, dvs när du har lagt upp köttet på ett serveringsfat så dekorerar du med örterna. Vi rekommenderar mynta och koriander men även rosmarin är både gott och fint till. Romen ger lite smak, svårt att avgöra om det är för mycket för tonåringarnas smak. Om du är osäker så uteslut romen. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1803 KJ / 435 kCal
Fett 30 g
Salt 1.57 g
Kolhydrater 2 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept