Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Dubbelmarinerad fläskfilé

(155)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Marinera, tillaga och lägg sedan fläskfilén i ytterligare en marinad med vitlök, lime, rom och mörkt muscovadosocker. Karibiska smaker som gör sig utmärkt på festbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 1 1/2 kg fläskfilé
  • rapsolja
  • salt
  • peppar
  • limeklyftor
  • färska örter
Marinad 1
  • 0,8 dl vit balsamvinäger
  • 3 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • 1 tsk chilipeppar ancho style
  • 0,8 dl tomatpuré
  • 1/2 dl vatten
Marinad 2
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 msk mörkt muscovadosocker
  • 1 dl rom (kan uteslutas)
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl färskpressad limejuice (1 dl motsvarar ca 4 lime)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 1/2 dl rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 2 dagar före festen, marinad 1: Blanda vinäger, socker, paprikapulver, chilipepper, tomatpuré och vatten.
  2. Putsa köttet och lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och lägg i kylen ca 1 dygn.
  3. Dagen före festen: Sätt ugnen på 150°C.
  4. Ta upp köttet ur marinaden. Bryn det runt om i olja i en stekpanna. Sockret från marinaden kan lätt bränna, så stek inte på för hög värme.
  5. Lägg över på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra runt om. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Stek i nedre delen av ugnen tills innertemperaturen är 70°C, ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna.
  6. Marinad 2: Skala och skiva vitlöken tunt. Blanda socker, rom, vinäger, limejuice och salt i en bunke. Vispa ner oljan. Blanda ner chilifrukt och vitlök.
  7. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och lägg i kylen ca 1 dygn.
  8. 4 timmar före servering: Lägg upp köttet på ett fat. Häll över marinaden. Låt stå framme i rumsvärme.
  9. Strax före servering: Garnera med limeklyftor och färska örter, t ex mynta och koriander. Servera gärna tillsammans med Färgglad bönsallad och Ananassalsa.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Fläskfilén kan tillagas fram till punkt 6 upp till 1 månad i förväg. Skär upp i skivor. Slå in i plastfolie och frys in i tättslutande plastpåsar. Tina helst i kylen, det tar ca 4 timmar. I rumstemperatur tar det ca 2 timmar.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer