Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Dragonkyckling

Ett härligt recept på smakrik kyckling med dragon. Du gör dragonkyckling av bland annat lök, dragon, vitt vin, grädde, crème fraiche och dijonsenap. Servera den saftiga kycklingen med ris eller potatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg den väl sköljda fågeln i en stor gryta och täck med vatten. Låt koka upp och skumma väl.
  2. Lägg i grönsakerna samt det vita vinet och dragon i grytan. Lägg i lagerblad, pepparkorn och kycklingfond.
  3. Låt sjuda sakta i ca 40 minuter tills kycklingen är mör. Ta upp fågeln och håll den varm, i t.ex. folie.
  4. Låt spadet koka ihop till ½ liter smakrik buljong (för 4 port).
  5. Slå på grädde, crème fraiche och senap.
  6. Smaka av såsen med dragonvinäger, salt och peppar.
  7. Sila såsen och tillsätt persilja och dragon. Servera med ris eller kokt potatis.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor färsk kyckling
  • 2 skalade morötter
  • 2 gula lökar delade i klyftor
  • 1 knippe dragon i kvistar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 knippe färsk strimlad dragon
  • 3 lagerblad
  • 10 st vitpepparkorn
  • 1/2 dl koncentrerad kycklingfond (spadet)
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk dragonvinäger
  • 1 knippe strimlad bladpersilja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer