Hjortfärsbiffar med timjansmör
Saftiga, möra pannbiffar på hjortfärs som serveras med ett smältande smör smaksatt med vitlök och färsk timjan. Ett underbart gott recept på dovhjortsbiffar med skön höstfeeling.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
Timjansmör
För alla
Gör glutenfri: gör rostade brödsmulor av glutenfritt bröd till serveringen.
Gör laktosfri: Använd laktosfri grädde, välj laktosfritt matfett, potatismos och bröd.
Gör mjölkproteinfri: Byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt smör med mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfritt mos och bröd
Gör äggfri: Ersätt ägget i färsen med ca 1/2 dl vatten och 1 msk potatismjöl (för 4 portioner), välj äggfritt bröd.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Instämmer att dessa blir så goda, gick på Ulricas tips om basilika fast torkad, blev också bra. Minskade grädden till 1 dl och några trattisar. Kokt potatis och grönsaker blev gott till. Kommer att göras flera gånger!
Therese
2024-04-01Väldigt gott. Smaken på hjortköttet kom väldigt väl fram. Timjansmöret är mycket pasande till rätten / gunnar
Gunnar
2023-06-10Otroligt goda! Vi bytte ut mejram mot färsk Basilika, serverade med potatismos. Minst lika goda som på restaurang
Ulrica
2022-02-13