Dillbakad fisk med gröna ärter

27
3
Dillbakad fisk med gröna ärter

Smaker som ingen kan motstå! Fisken tillagas i ugn medan den gottar till sig i den härliga gräddblandningen som smaksatts med buljong och dill. Den saftiga fisken serveras ihop med kokta tillbehör som ärter och ris. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Dillbakad fisk med gröna ärter

Ingredienser

4 portioner
600 g
alaska pollock
1 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
lätt crème fraiche
1 msk
majsstärkelse
1/2
fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1/2
ask färsk dill (à 20 g)
-
salt
-
peppar
4
port ris
1/2
ask små gröna ärtor (à 250 g)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Kajsa

5/21/2020

Lyxade till det med lite räkor i såsen och toppade gratängen med riven 🧀 Supergod, snabbt och enkelt att göra👍🏽 //Kajsa

Jesper

2/23/2020

Barnen åt som utsvultna vargar! Enkelt och snabbt att göra!

Redaktionen ICAse

2/24/2020

Hej Jesper! Vi blir så glada att höra att den här maträtten gick hem hos er! Hälsningar Elina

Jennie

9/28/2018

Gott och enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 2366 KJ / 565 kCal
Fett 22 g
Salt 3.65 g
Kolhydrater 56 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept