Dill- och laxgratäng

16
1 Klimatsmart
Dill- och laxgratäng

Ett smart sätt att tillaga middag på är att låta (nästan) allt gratineras samman i ugnen! Laxen får en utmärkt smak av grädden, chilisåsen och dillen som breds över fisken innan den åker in i värmen. Till detta serveras självklart kokt potatis och fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Dill- och laxgratäng

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
500 g
laxfilé
-
salt
-
peppar
20 g
färsk dill
2 1/2 dl
vispgrädde
2 msk
chilisås
2
hjärtsallad
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Sten

10/8/2020

Det här måste vara veckans höjdare! Vilken otroligt god smak på sås och lax.

Näringsvärde per portion

Energi 2981 KJ / 712 kCal
Fett 45 g
Salt 1 g
Kolhydrater 45 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept