Ägghalvor med sardellkräm
Fyllda ägghalvor är en klassiker på buffén. Äggulorna gröps ur och blandas med härligt salt sardellkräm, majonnäs och rivet citronskal. Med en spritspåse är det enkelt att få fyllningen på plats.
Ingredienser
4 portioner
Med sardellcrème
4 hårdkokta ägg
1/2 citron
1 msk sardellcrème
1/2 dl majonnäs (gärna hemmagjord, se länk nedan under steg 2)
salt och svartpeppar
Till garnering
persilja
Med kaviar
4 hårdkokta ägg
1/2 kruka dill
2 msk kaviar
1 msk naturell färskost
salt och svartpeppar
Till garnering
dill
För alla
Med sardellcrème: Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Med kaviar: Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: Välj sojabaserad färskost.
Näringsberäkningen är beräknad per portion, för äggen fyllda med sardellcrème.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi750 KJ / 179 kCal
Fett16 g
Salt0.7 g
Kolhydrater0.7 g
Protein8.6 g
Kommentar
Hade lite extra citron i, supergott!
Filippa
2020-12-27