Dan-Dan är en underbar kinesisk nudelrätt. Dressingen på jordnötssmör, ingefära, lime och soja med sting från sambal oelek är magiskt god. Vänd ner dressingen med de nykokta risnudlarna och de krispiga grönsakerna. Blanda slutligen med den färska spenaten och tomaterna. Ät gärna med pinnar!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2018
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ellen
5/19/2020Enkelt och gott! Lite för mycket jordnötssmör för min del, tog över lite i smaken och marinaden blev en tjock kletig smet. Svårt att blanda ihop med allt så tips är att blanda ihop allt i en stor wokpanna eller gryta!:) jag hällde på mer limesaft och chiliflakes för att få mer smak, och lite vatten för att försöka spä ut marinadsåsen och göra allt mindre tjockt:)
Johann
5/12/2020Gott och lättgjort! Men jag tog spagetti i stället för risnudlar.
Johanna
1/27/2020Supergott!