Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dan Dan nudlar

Dan-Dan är en underbar kinesisk nudelrätt. Dressingen på jordnötssmör, ingefära, lime och soja med sting från sambal oelek är magiskt god. Vänd ner dressingen med de nykokta risnudlarna och de krispiga grönsakerna. Blanda slutligen med den färska spenaten och tomaterna. Ät gärna med pinnar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Dressing: Skala och riv ingefäran och lägg i en bunke. Pressa i vitlöken och vispa ner pressad lime, sambal oelek, soja, jordnötssmör och socker.
  3. Ansa och finstrimla purjolöken och vänd ner.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Dela tomaterna.
  6. Kvarta champinjonerna och fräs dem och sojabönorna i oljan i en stekpanna.
  7. Vänd ner nudlarna och dressingen. Låt allt bli varmt och blanda med spenat och tomater.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • saften av 1/2 lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1 tsk strösocker
  • 1/2 purjolök
  • 4 port risnudlar
  • 250 g körsbärstomater
  • 250 g champinjoner
  • 250 g sojabönor
  • 1 msk olja
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2394 kJ / 574 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept