Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currystekt kyckling med krämig purjolökspotatis

Behöver du något snabbt till middagen? Då kanske en smarrig, currystekt kyckling med purjolökspotatis kan vara rätten för dig. Blanda potatis och purjolök med grädde till en krämig, varm potatisröra och servera direkt med den smakrika fågeln.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda lårfiléerna med salt, peppar, currypasta och vatten.
  3. Bryn filéerna runt om i olja. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Krämig purjolökspotatis: Ansa och skölj purjolöken. Strimla den tunt. Stek potatisen enligt förpackningens anvisning. Häll på grädden och låt koka ihop i några minuter. Blanda i purjolöken. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp den krämiga potatisen och lårfiléerna på tallrikar. Servera med sallad, knäckemacka och färsk frukt till efterrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olja
Krämig purjolökspotatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 påse djupfryst tärnad potatis (à 600 g)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan