Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currykyckling med ris

Aptitlig strimlad kyckling med smak av curry och mango i en krämig sås. Servera currykycklingen tillsammans med äppelklyftor och nykokt ris. En smaskig måltid som passar utmärkt både till middag och lunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingen fint. Skala och finhacka löken.
  2. Värm oljan i en panna och lägg i kyckling och lök. Stek i ca 5 minuter. Tillsätt curry och rör om.
  3. Häll på vatten och matlagningsbas, koka ihop ca 10 minuter. Lägg i tärnad mango. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera äppelklyftor och nykokt ris vid sidan om.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st kycklingfiléer (à 150 g)
  • 1 gul lök
  • 1/2 msk olja
  • 1 msk curry
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mager matlagningsgrädde
  • 1 mango i tärningar (färsk eller fryst)
  • 2 äpplen i klyftor utan skal och kärnor
Lägg till i inköpslistan