Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Currygryta

En mumsig och värmande currygryta med falukorv, potatis, morötter och äpplen passar bäst en ruggig höst- eller vinterdag. Servera gärna grytan med knäckebröd med bredbar ost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis och morötter i stora tärningar. Skölj och ta bort fula partier av purjolöken. Skär den sedan i ca 2 cm breda bitar.
  2. Lägg rotfrukterna i en panna el dyl. Tillsätt buljongen. Låt småputtra under lock ca 10 min.
  3. Skär falukorven i skivor. Skölj äpplena. Skär dem i klyftor och ta bort kärnorna.
  4. Blanda mellangrädden med curry, salt och svartpeppar.
  5. Lägg korv och äpplen i grytan. Häll på currygrädden. Låt småputtra ytterligare 10 min under lock. Servera gärna med en knäckebrödssmörgås till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 400 g falukorv
  • 2 äpplen
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan