Cupcakes

Betyg 4 av 5.2632 personer har röstat
Receptet har 40 kommentarer
Cupcakes

Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!

Cupcakes

Ingredienser

8-10 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)

Frosting

50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g färskost
ev hushållsfärg

Dekoration

färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor

Gör så här

00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

40 st
  • Supergott! Det blev 12 halvstora mättande muffins för oss, med hallon som god garnityr. Var goda även den 3:e dagen.

    Lena

  • Enkelt för 9 åringen att göra och ljuvligt goda, vi hade citronarom i både muffins och frosting

    Petra

  • bra fina muffins och supergod frosting! jag hade i några matskedar jordnötssmör, min sambo slickar skålen i skrivande stund.

    Leo

  • Fantastiskt recept, blir en fast smet precis som man vill ha till muffins så de blir höga och inte flyter ut. Perfekt om man vill röra i bär/choklad eller liknande utan att det hamnar på botten. Baserat på tidigare kommentarer så gjorde jag en 1 1/2 sats smet. Det blev 18 st "normalstora" muffins. De blev perfekta 👌 frostingen vispar jag med elvisp, är den lös kan man blanda i mer mjukt smör och sedan ställa in i kylskåpet. Nya go-to receptet för cup cakes

    Madelene

  • Otroligt rinnig frosting, fel på måtten??

    Jenny

  • Halverade florsocker mängden. Kunde t o m ha tagit bort ännu mer.

    Niloofar

  • Frostingen blev tjock och fin med extra florsocker, efter ca 2 dl extra blev den bra tyckte vi.

    Magna

  • Receptet var bra,lätt att göra trots att min elvisp gått sönder så jag fick röra ihop smeten och vispa för hand. Tyvärr tänkte jag inte på att teflonpannan jag hade var storlek mindre så själva kakorna blev lite övergräddade men smaken var god. Frostingen blev perfekt, trots ingen elvisp. Mitt barnbarn och jag älskade dem!

    Marie

  • Det är för lite smet till 2 dl formar. Räckte knappt till 6 st om de ska vara höga och vackra. Toppingen blev tjock och bra men här var det onödigt mycket smet till 9 muffins. Mamma

    Marianne

  • Vilket dåligt recept till frosting… det är jätte vattnigt

    Sammie

Testa liknande recept

  • Enkla cake pops
    Betyg 3.7 av 5.144 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Cheesecake med bär
    Betyg 3.8 av 5.448 personer har röstat
    Receptet har 40 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Passionsfruktsmousse
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färskostbollar med grönkål
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad