Cupcakes

Vem älskar inte cupcakes? Nuförtiden är de ofta små och söta, men i början på 2000-talet var det den amerikanska muffinsstorleken som gällde, ju större desto bättre. Så i detta recept finns inga begränsningar, vare sig i frosting eller dekoration. Låt kreativiteten flöda!

Ingredienser
8-10 stora
100 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
8 - 10 stora muffinsformar (à ca 2 dl)
Frosting
50 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
150 g färskost
ev hushållsfärg
Dekoration
färska bär
silverkulor, strössel
krossade kakor
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
40 stSupergott! Det blev 12 halvstora mättande muffins för oss, med hallon som god garnityr. Var goda även den 3:e dagen.
Lena
Enkelt för 9 åringen att göra och ljuvligt goda, vi hade citronarom i både muffins och frosting
Petra
bra fina muffins och supergod frosting! jag hade i några matskedar jordnötssmör, min sambo slickar skålen i skrivande stund.
Leo
Fantastiskt recept, blir en fast smet precis som man vill ha till muffins så de blir höga och inte flyter ut. Perfekt om man vill röra i bär/choklad eller liknande utan att det hamnar på botten. Baserat på tidigare kommentarer så gjorde jag en 1 1/2 sats smet. Det blev 18 st "normalstora" muffins. De blev perfekta 👌 frostingen vispar jag med elvisp, är den lös kan man blanda i mer mjukt smör och sedan ställa in i kylskåpet. Nya go-to receptet för cup cakes
Madelene
Otroligt rinnig frosting, fel på måtten??
Jenny
Halverade florsocker mängden. Kunde t o m ha tagit bort ännu mer.
Niloofar
Frostingen blev tjock och fin med extra florsocker, efter ca 2 dl extra blev den bra tyckte vi.
Magna
Receptet var bra,lätt att göra trots att min elvisp gått sönder så jag fick röra ihop smeten och vispa för hand. Tyvärr tänkte jag inte på att teflonpannan jag hade var storlek mindre så själva kakorna blev lite övergräddade men smaken var god. Frostingen blev perfekt, trots ingen elvisp. Mitt barnbarn och jag älskade dem!
Marie
Det är för lite smet till 2 dl formar. Räckte knappt till 6 st om de ska vara höga och vackra. Toppingen blev tjock och bra men här var det onödigt mycket smet till 9 muffins. Mamma
Marianne
Vilket dåligt recept till frosting… det är jätte vattnigt
Sammie