Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crème Ninon

Ett recept på en riktigt god fransk soppa. Crème Ninon består bland annat av schalottenlök, morot, hönsbuljong, vitt vin, ärtor, crème fraiche och persilja. Servera soppan varm tillsammans med en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär lök och morot i bitar. Koka dem i buljongen med persiljekvistarna och vinet i 30 minuter. Sila och häll tillbaka.
  2. Koka ärterna i 5 minuter, sila och kör dem i mixer tillsammans med lite av buljongen. Häll i resten av buljongen, koka upp soppan och vispa i crème fraiche. Krydda och smaka av.
  3. Vid serveringen häller man först soppan i varma tallrikar (värm dem några minuter i 75°C varm ugn på gallret) och sedan häller man i en skvätt mousserande vin. Servera med bröd eller oststänger.

För alla

Kontrollera ingrediensförtecknignen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 l hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 4 persiljekvistar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 500 g djupfrysta gröna ärter
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 37 cl mousserande torrt vitt vin eller champagne
  • bröd eller oststänger till servering
Lägg till i inköpslistan