Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crème Caramel

Denna Crème Caramel är en festlig efterrätt med utsökt smak. Gräddmjölken av vanilj och saffran passar perfekt med caramelen. Grädda allt i portionsformar och stjälp upp på fat innan du serverar med punschrussin.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Gräddmjölk: Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna. Häll grädde, mjölk, saffran, socker, vaniljstången och fröna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda någon minut.
  3. Dra av från värmen. Ta upp vaniljstången.
  4. Caramel: Rör ihop socker, vatten och några droppar ättiksprit i en kastrull. Låt koka till en ljusbrun karamell. 
  5. Fördela den i smorda ugnssäkra portionsformar. Vispa ner ägg i gräddmjölken. Häll smeten i formarna. Ugnslaga ca 30 minuter eller tills caramelen stannat. Stjälp upp. Skeda över Punschrussin.

Ingredienser

Portioner: 8
Gräddmjölk
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl socker
  • 5 ägg
Caramel
  • 2 dl socker
  • 2 dl vatten
  • några droppar ättiksprit
  • smör eller margarin till formarna
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1881 kJ / 449 kCal
Läs mer om näringsvärden