Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Crème brûlée à l´orange

Skäm bort dina gäster och avsluta middagen med den här magnifika crème brûlée à l´orange. Den fluffiga krämen piffas till med syrlig apelsinjuice som blir ypperligt god tillsammans med det karamelliserade sockret.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelsinskal, vaniljstång och frön i en kastrull. Låt svalna något.
  3. Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i grädden. Sila blandningen. Häll i ugnssäkra portionsformar. Ställ in i ugnen i ca 1 timme (smeten ska "stanna"/sätta sig). Låt svalna.
  4. Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme.
  5. Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna. Ställ in dem högst upp i ugnen. Låt sockret karamellisera. Passa noga så de inte bränns.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 4 äggulor
  • 0,8 dl socker
  • 2 msk råsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?