Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Couscous med räkor och yoghurtsås

Couscoussallad med räkor och yoghurtsås som smaksatts av rivet citronsallad känns somrigt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna och broccolin.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Häll couscousen i en bunke och häll över buljongen. Rör runt och låt stå ca 5 minuter tills couscousen är mjuk.
  3. Skala och slanta morötterna. Skala och klyfta löken.
  4. Fräs broccoli, morötter och lök i olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Riv skalet av citronen och blanda det med yoghurten.
  6. Blanda couscous, grönsaker, finhackad dill och räkor i en stor skål. Smaka av med pressad citronsaft.
  7. Servera med yoghurtsåsen.

För alla

Kolla innehållet i buljongen, i övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Byt ut couscousen mot ris.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matyoghurten mot mjölkfritt havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta skalade räkor
  • 500 g fryst broccoli
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 port couscous
  • 3 morötter
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 20 g färsk dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2855 kJ / 683 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer