Clam chowder med grillade majskolvar

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Clam chowder med grillade majskolvar

Clam chowder är en amerikansk redd musselsoppa, som i detta recept lagas över öppen eld eller över glödande kol i grill. Gräddfilen ger en trevlig lite syrlig karaktär till soppan som gifter sig fint med de söta grillade majskolvarna.

Clam chowder med grillade majskolvar

Ingredienser

4 portioner
1   nät venus musslor eller vongole på burk (à 260 g)
1   gul lök
1 dl  vitt vin eller matlagningsvin
2   grillade majskolvar (se länk nedan under steg 6)
8   medelstora potatisar
400 g  fisk (ta gärna någon som ser fin ut och som passar din kassa)
1 dl  gräddfil
1 dl  musselspad
1 msk  majsstärkelse (Maizena)
salt
1/2 dl  hackad persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt gräddfil till mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1886 KJ / 451 kCal
Fett12.2 g
Kolhydrater46 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Grillade majskolvar
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Helgrillad ananas
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Röksalt
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krabba med tabascomajonnäs
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rosmarinolja
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pepparrotsolja
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga