Citrontryffel med lakrits | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citrontryffel med lakrits

Ljuvliga tryfflar smaksatta med rivet citronskal och lakrits från turkisk peppar-karameller. Tryfflarna gjorda på den smaksatta chokladen doppas i vit choklad och garneras med ätbara guldpärlor.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka hälften av chokladen och alla karamellerna. Koka upp grädden med citronskalet i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna något. Tillsätt chokladhacket och rör till en slät smet. Rör ner karamellhacket och ställ i kylen i 1 timme.
  2. Forma till ca 25 små bollar (för 25 st) . Ställ i kylen ca 1 timme.
  3. Smält resten av chokladen över ett vattenbad. Doppa chokladbollarna i den smälta chokladen. Lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Garnera ev med guldpärlor. Låt stelna i kylen. Förvara i kylskåp i en burk med lock.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 400 g vit choklad
  • 8 turkisk peppar- karameller
  • 1/2 dl vispgrädde
  • finrivet skal av 1 citron
  • ev guldfärgat pärlsocker (guldpärlor) till dekorering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 467 kJ / 112 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept