Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citronsill

Gör din egen citronsill snabbt och enkelt, en vinnare till jul eller midsommar. Lagen som du gör på citronsaft, socker och vitvinsvinäger blir en fin kontrast till sillens sälta och den friska smaken från färsk dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop lagen tills sockret smälter.
  2. Skär sillfiléerna i mindre bitar. Finhacka dillen. Skölj och skiva citronen.
  3. Varva sill, dill och citron i en burk. Häll på lagen. Låt stå kallt minst 4 timmar men gärna över natten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 6 filéer 5-minuters inläggningssill
  • 1 knippa finhackad dill
  • 1 citron
Lag
  • 1 dl pressad citronsaft
  • 1/2 dl socker
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?